Aphrodite

"Let's celebrate life"

muze en verleidster

verleidelijk | creatief | inspirerend | levenslustig | vernieuwend | genietend | expressief

Aphrodite (Venus) is de godin van de liefde, de schoonheid en creativiteit. Ze wordt als Oceanische godin uit het schuim der zee geboren en door Eros begeleidt naar de Olympus. Alle goden vallen als een blok voor haar schoonheid. Ze heeft tal van relaties met zowel goden als stervelingen en ze is een echte hartenbreekster.

De Archetypische Aphrodite vrouw van nu staat voor de creatieve vrouw, de muze en de minnares. Haar charme, levenslust en sensualiteit maken haar onweerstaanbaar voor anderen. Ze geniet van het leven en inspireert anderen. In haar werk moet zij haar creatieve energie kwijt kunnen. Ze voelt zich van nature aangetrokken tot expressieve beroepen, waarin ze zich helemaal kan laten gaan en haar zintuiglijkheid kan transformeren naar kunst.

Ze kan slecht alleen zijn. Vol vuur aan iets nieuws beginnen, maar ook snel verveeld raken. Dit kan haar grillig en onbetrouwbaar  maken.

Typische Aphrodite uitspraken van NU


 • godinnentraining aphrodite halina reijn1

  Fotograaf onbekend

  Ik geloof dat je alles kunt zijn of schrijven of maken wat je maar wilt. De mogelijkheden zijn oneindig. De enige werkelijke vraag is: wat wil ik? Nederlanders zijn vaak vals bescheiden, ik niet meer. Ik woonde een jaar in Amerika en nam daar de gangbare overtuiging mee terug: Alles wat ik verlang, verlangt ook naar mij.”

  "Net zoals ik er ontzettend van kan genieten om veel make-up te kopen, of een rolex of een overdreven dure jurk. Het is gewoon een calvinistische, achterhaalde opvatting dat je dat niet zou mogen doen."

  Ik wil mensen in hun essentie raken. Hoe extremer ik me uit, hoe meer mensen daar iets van vinden, maar ik ga het niet anders doen. Ik maak van mijn leven een grote bal van creativiteit, of ik nou speel, of schrijf of me op een andere manier uit.

  Halina Reijn, actrice

  godinnentraining aphrodite xaviera hollander1
  Foto: Alan Mercer

   “Seksualiteit is de aanjager van levenslust. Seks is één van de belangrijkste drijfveren van de mens, zo niet de belangrijkste. Zonder seks verpieteren mensen, en zonder aanraking al helemaal. Aanraking is een essentiële levensbehoefte.”

  “Seksualiteit omvat ook sensualiteit. Er zit sensualiteit in zoveel dingen. Als je je zintuigen op scherp zet, voel je de zinnelijkheid van het leven. Het eten van een perzik kan dan al sensueel zijn of het voelen van de wind op je blote huid. De meeste mensen gaan daaraan voorbij, ze merken het niet eens.”

  Xaviera Hollander, schrijver en voormalig prostituee

   


 • godinnentraining aphrodite marlies dekkers2
  Foto: Daniella Gargiulo

  “Ik vind het belangrijk om origineel te blijven en mijn klanten te verrassen!”

  Imitatie is voor mij op geen enkele manier een compliment. Het is alsof ze in je dagboek zitten te krassen.”

  Marlies Dekkers, lingerieontwerper