Hestia

"De schat ligt waar je zelf bent"

stille kracht en luisterend oor

zelfstandig | rustig | bescheiden | mild | onbaatzuchtig | tevreden | beschouwend

Hestia (Vesta) is godin van de tempel en de haard en de minst bekende Olympiër, omdat ze nooit is afgebeeld als godin. Haar symbool is het heilige vuur en de cirkel. Ze wordt vereerd in talloze rituelen en ze zorgt voor een veilig en warm huis. Ze brengt troost en verlichting.

De Archetypische Hestia vrouw van nu staat voor de wijze vrouw. Ze is tevreden met zichzelf, straalt innerlijke rust uit en oordeelt niet.  Ze accepteert en respecteert een ieder en kiest er bewust voor om niet in de spotlight te staan. Ze is iemand op wie je blind kunt vertrouwen, ze levert goed werk en haalt haar deadlines. Ze is niet ambitieus, hecht geen waarde aan status en kan als geen ander genieten van de eenvoud der dingen. Ze leeft in het hier en nu en kent geen haast.

Door haar introverte en rustige bestaan is ze voor haar omgeving soms onzichtbaar. Ze kan zo kalm en serieus zijn dat ze op anderen een passieve en saaie indruk maakt.

Typische Hestia uitspraken van NU

 •  godinnentraining hestia susan smit

  Spiritualiteit is een verzamelnaam geworden voor heel veel dingen, maar wie mij vraagt wat spiritualiteit is, krijgt als antwoord: bewust leven. Dat is niet iets verhevens wat los staat van de dagelijkse werkelijkheid, maar juist ingebed in het alledaagse.”

  “En spiritualiteit heeft nog het meest te maken met het accepteren van jezelf, met al je tekortkomingen. Als je met mildheid naar jezelf en anderen kunt kijken, verliezen kwesties hun angel, kun je het leven als een speeltuin gaan ervaren waarin je mag vallen, opstaan en leren.”

  “Veel mensen zijn bang voor de stilte. We zijn het ontwend omdat er steeds meer prikkels van buitenaf zijn gekomen. Er is overal geluid. En alles gaat zo snel dat we dat gewoon zijn gaan vinden. Met als gevolg dat we een moment van stilte en de afwezigheid van prikkels als iets engs, iets onheilspellend zijn gaan ervaren. Stilte creëren is noodzakelijk om er achter te komen wat je zelf wilt en verlangt. Stilte dwingt tot nadenken. Dat is heel heilzaam voor de geest die zo de kans krijgt om alles wat er binnen is gekomen te verwerken.”

  Susan Smit, schrijver

 •  
  godinnentraining hestia prinses irene1
   Foto: Jeroen van der Meyde

  “Ik ben wat de meeste media betreft, de prinses die met bomen praat. Ze schamperen over ‘praten met bomen’, maar ik wil iets wezenlijks overbrengen: dat er communicatie mogelijk is met alle levensvormen, dat alles een bewustzijn heeft, dat alles een gevoel heeft en dat we daar rekening mee moeten houden. Het gaat om de essentie van het leven: de eenheid. We kunnen mooi over duurzaamheid spreken, maar als we ons geen deel van het geheel voelen, zullen we de wereld blijven vervuilen, met alle consequenties van dien.”

  Irene van Lippe-Biesterfeld, prinses

   godinnentraining hestia charlotte rampling1
  Foto: Nicolas Genin

  Ik werd wanhopig van de onbenullige rollen die ik kreeg. Voor mij waren de swinging sixties voorbij, maar ik werd naar Hollywood gehaald als laatste van al die Britse meiden die toen in de mode waren. Ik hield het er niet uit. Ik voel me nergens écht op mijn plaats, maar nooit ben ik zo’n vreemdeling als in de States. Amerikanen zijn kuddedieren, terwijl ik mijn individualiteit wil beschermen.

  Charlotte Rampling, actrice