Werkwijze

twente werkwijze

Archetypisch JIJ geeft theatrale presentaties, trainingen en coaching over vrouwelijk talent voor vrouwen die zich verder willen ontwikkelen. Door de jarenlange ervaring en expertise op het gebied van zowel vrouwelijke als mannelijke archetypen, in combinatie met theatraliteit en gevoel voor drama is Archetypisch JIJ uniek op het gebied van vrouwelijk talent. Geen saaie lezingen, maar theaterspektakel met herkenbare archetypen in de hoofdrol!

Van de strategische Athena tot aan de sensuele Aphrodite; in iedere vrouw schuilen maar liefst zeven mythologische powervrouwen. Zij bieden inzicht in de diversiteit van vrouwelijk talent. Dat zijn overigens niet alleen de zorgzame en relatiegerichte talenten, die we als vrouwelijke talenten bestempelen, maar ook de doel- en taakgerichte talenten die over het algemeen als mannelijke kwaliteiten worden gezien.
Zij worden door ons met humor, liefde en creativiteit vormgegeven.

Aangezien er steeds meer vraag kwam om voor gemengde teams de presentatie van de archetypen te spelen, hebben wij sinds een paar jaar ook een presentatie ontwikkeld waarin de balans tussen de vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten in organisaties, teams en in individuen centraal staat. Dan verschijnen ook o.a. de invloedrijke Zeus, de netwerkende Hermes, de ambachtelijke Hephaistos, de gevoelige Poseidon, de verleidende Dionysos en de assertieve Ares ten tonele.

Op een confronterende, speelse en uitnodigende manier maken wij in onze trainingen gebruik van de archetypen en psychologie van Jung, Voice Dialogue, theater en dramatechnieken met als grootste inspiratiebron: het werk van Jean Shinoda Bolen.

 • Jean Shinoda Bolen

  godinnentraining jean shinoda bolen godinnen in elke vrouw

  Psychiater, Jungiaanse psychotherapeute en schrijver van o.a. 'onze bijbels' Godinnen in elke vrouw en Goden in elke man.
  Zij heeft de Griekse godinnen en goden gekoppeld aan de archetypen van Jung, waardoor de archetypen een enorme mythologische rijkdom meekregen en daarmee een grote inspiratiebron voor ons werk.

 • Meer inspiratiebronnen

  De boeken:
  'Een vrouw heeft zeven gezichten'
  'Mannen in soorten en maten' van Marlies Brenters
  'Liefdesgoden' van Agapi Stassinopoulos
  'Over het mannelijke in de vrouw en het vrouwelijke in de man'
  'Jungs psychologische typen in de praktijk' van Karen Hamakers-Zondag
  'Ik (k)en mijn ikken' van Karin Brugman, Judith Budde en Berry Collewijn