Hera

"Stand by your man"

 loyale partner en poortwachter

traditioneel | toegewijd | trouw | representatief | georganiseerd | waakzaam | vasthoudend

Hera (Juno) is godin van het Huwelijk en getrouwd met de oppergod Zeus. Na driehonderd jaar heerlijke witte broodsweken, vervalt Zeus helaas in zijn oude overspelige gedrag. Dit drijft Hera tot waanzin en maakt van haar een wraakgodin.

De Archetypische Hera vrouw van nu is op en top verzorgd. Zij werkt graag voor een man die status heeft en succesvol is. Als geen ander kan zij haar leidinggevende op een voetstuk plaatsen en hem ’t gevoel geven een ware oppergod te zijn. Zij is zijn persoonlijke schildwacht. Zij houdt hem op de hoogte van wat er speelt binnen de organisatie;  zij is zijn geheugen, zijn ogen en oren. Deze grenzeloze loyaliteit en onvoorwaardelijke trouw sieren haar en maken haar tegelijkertijd kwetsbaar. Voor de buitenwereld is hij de baas, toch heeft zij achter de schermen meer macht dan men in eerste instantie zou vermoeden. 

Ze duldt geen concurrentes. Zodra die ten tonele verschijnen, ontpopt zij zich als een wraakgodin die genadeloos straft.

Typische Hera uitspraken van NU • “Waar de leuke man mee kan scoren? Mij op een voetstuk zetten misschien? Nederlandse mannen doen dat niet zo snel. Laat een vrouw vrouw zijn. Net zo goed als een als je een man man moet laten zijn. De emancipatie is iets te ver doorgeslagen in mijn ogen. Ik vind het ook leuk om me mooi aan te kleden voor de man met wie ik samen ben. Houd ook zeker rekening met zijn smaak. In een relatie moet je elkaar blijven verleiden en het spannend houden.”

  Hannah Verboom, actrice

  godinnentraining hera candy dulfer 1

  Foto: Eigen werk

  “Als ik te ver voor hem uitloop, trekt hij mij aan mijn jasje terug en vraagt: ‘Hello, where are you going?’ We hebben wel eens een power struggle. Ik begrijp heel goed dat hij het niet leuk vindt om als ‘de man van’ letterlijk op de 2e plaats te komen. Daarom ben ik af en toe graag het lieve vrouwtje dat een paar boterhammen voor haar echtgenoot smeert. Dan is hij zó dankbaar. “

  Candy Dulfer, saxofonist


 • godinnentraining hera danielle oerlemans 2
  Foto: Roy Beusker

  “Reinout haalt het beste in mij naar boven, hij triggert me, daagt me uit. We versterken en steunen elkaar”
  “ Het leuke is juist dat het, en dat is niet gelogen, alleen maar beter wordt. In het begin, als je net bij elkaar bent, is het nog een beetje aftasten, maar na zoveel jaar samenzijn versmelt je als het ware. Dan weet je gewoon hoe je het samen het leukste hebt, en houd je vanzelfsprekend rekening met elkaar.”

  Danielle Oerlemans, presentatrice